Ce presupune un proiect de casa cu mansarda

In ultima vreme, tot mai multi viitori proprietari se orienteaza catre proiecte de case in zone linistite, ferite de aglomeratia zilnica, in detrimentul unui proiect de apartament intr-un imobil chiar in centrul orasului. Intre cele doua proiecte pot exista diferente majore, mai ales atunci cand vorbim despre spatiul locuibil pus la dispozitie. Proiectele de case vin de la inceput cu un spatiu mai mare de locuit, decat cele ale unui apartament cu doua sau trei camere, acolo unde totul este limitat si bine stabilit, fara sa iti permita sa mai faci multe modificari. Mai mult de atat, din ce in ce mai vizibile pe piata imobiliarelor se regasesc proiecte de casa cu mansarda.

Cateva dintre avantajele caselor cu mansarda!

Pe langa spatiul disponibil de la parter sau chiar si de la etaj, locul de la mansarda este un plus pentru proprietarii unei locuinte de acest gen. De ce spunem asta? Iata cateva dintre avantaje!

Proiectele de casa cu mansarda sunt gandite inca de la inceput cu un loc in plus, care poate fi folosit in diverse moduri. In primul rand, poate fi folosit ca o incapere de locuit, o camera in plus la mansarda, ori poate fi folosit ca si spatiu de depozitare pentru diferite obiecte.

O camera de locuit la mansarda iti va oferi o priveliste diferita, lumina naturala va fi mult mai prezenta decat in alte camere, iar, din exterior, designul complet al casei va fi cu mult mai elegant.

O incapere de la mansarda poate fi construita si intretinuta cu mai putini bani datorita materialelor de constructie folosite. Camera de la mansarda presupune o placa de beton deasupra parterului sau a etajului, iar peretii pot fi facuti din lemn, bineinteles bine izolati. Peretii din mansarda au o dimensiune mai mica fata de peretii obisnuiti dintr-o alta camera, iar cand vine vorba de materiale de constructie precum tencuiala, zidarie, caramizi, lemn, fiind mai putine, costul este mai scazut. Gandeste-te la faptul ca proiectul unei case de acest gen cuprinde atat constructia unei mansarde, cat si a unui pod al casei. Doua intrebuintari diferite, dar intr-un singur loc, cu bani mai putini.

Tot spatiul casei se mareste datorita unei mansarde! Va fi o camera in plus pe care o poti folosi ca si camera pentru oaspeti, loc de joaca pentru copii, spatiu de relaxare sau orice alta intrebuintare pe care o doresti. Poate servi si ca drept spatiu pentru depozitare pentru diferite obiecte sezoniere cum ar fi cele de iarna, ski-uri, placa de snowboard, sanie sau alte obiecte mari care ar ocupa un alt spatiu util din restul casei.

Constructia unui proiect de casa cu mansarda este mai usoara, iar acest lucru este vital, mai ales daca vorbim despre acele terenuri care suporta doar o greutate limita. Acest lucru este posibil deoarece constructia unei mansarde nu presupune folosirea multor materiale grele, precum stalpi de sustinere din beton. Acest aspect aduce un avantaj si din punct de vedere al timpului de lucru deoarece o casa cu mansarda se poate construi in mai putin timp decat o casa cu etaj.

Toate articolele